Tito’s Soul Jazz Party

Tito’s Soul Jazz Party ontstond enkele jaren geleden als gelegenheidsformatie rondom ritmetandem Phil Martin (drums) en Ton van der Kolk (bas) waarbij hun voorliefde voor swingende- en dansbare Soul Jazz niet onder stoelen of banken werd gestoken. Hammondbeest Frank Montis begreep deze muziek als geen ander en kwam de gelederen versterken. Onlangs voegde meestergitarist Anton Goudsmit zich bij het gezelschap met als gevolg dat stilstaan voor het publiek absoluut geen optie meer was. Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand.

Live gaat het alle kanten op, klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Al meer dan vijftien jaar staan de Dordtse drummer Phil Martin en bassist Ton bekend om hun diepgewortelde liefde voor soul, funk, afrobeat en jazz. Het duo organiseerde dansavonden onder namen als bijvoorbeeld The Beatclub en Soul Safari. Ook vertoeft de Dordtse ritmetandem veelvuldig op podia in binnen- en buitenland als ze spelen met bands als Laura Vane & The Vipertones, The Soul Snatchers, AIFF en The Jazzinvaders. Naast dit alles trakteren ze ook graag het thuisfront op goede muziek en haalden ze artiesten naar Dordrecht zoals Sharon Jones & The Dapkings, The Poets of Rhythm, The Budos Band, Azymuth, Sugarman 3 en onlangs nog soul zanger Lee Fields en Hammondlegende Dr. Lonnie Smith.

Ook Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis tourt hij regelmatig door het land. Daarnaast is hij zeer actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij (inter)nationale podia met New Cool Collective. De laatste jaren is hij vooral actief met zijn eigen formatie De Ploctones. In 2010 won Anton de VPRO / Boy Edgar prijs. Anton werd neergezet als “Een musicus die in de meest uiteenlopende muzikale situaties creatieve bijdragen levert en tegelijkertijd zichzelf blijft: herkenbaar, energiek en inventief.”. Niets is minder waar!