The Soul Snatchers

De Soul Snatchers pakken het publiek bij de lurven

Echte soul zal nooit vergaan. Dat bewijzen de muzikanten van The Soul Snatchers keer op keer, wanneer ze hun tijdloze down-to-earth funk & soul spelen, met de vette jaren ’60 en ’70 als onmiskenbare inspiratiebron.

The Soul Snatchers zijn geen standaard soulband maar brengen pure soul voor de liefhebber en zo aanstekelijk dat ook het grote publiek meteen bij de spreekwoordelijke lurven gepakt wordt. Met hun eigenwerk pretenderen The Soul Snatchers niet de soul te hebben uitgevonden, evenmin proberen ze hem opnieuw uit te vinden; ze hébben hem… en ze willen hem maar al te graag delen!

De ritmesectie van heavy drums en bonkende bas legt de solide basis waarop het gorgelende Hammond-orgel en de galmende gitaar de kortste weg naar je ziel weten te vinden. Voeg daar aan toe de driekoppige blazerssectie The Dynamite Horns en de opzwepende performances van de charismatische zanger Curtis T. en special guest Jimi Bell Martin en alle ingrediënten voor een echte soul party zijn aanwezig.

In het najaar van 2006 verschijnt hun eerste 7” vinyl single op het Social Beats-label, getiteld ‘Sniffin’ & Snatchin’. Het kleine schijfje vindt gretig aftrek en deejays Keb Darge, Henry Storch, Andy Smith, Kenny Dope, Soul Rabbi en Paul Weller pikken het op. Al snel moet er worden bijgeperst. Tevens verschijnen de Soul Snatchers op diverse compilatie-albums van o.a. Recordkicks (Various Soul Shakers vol. 3), Freestyle Records (Stay on the Groove vol. 2) en Unique Records (New Testament of Funk vol. 5).

In september 2007 verschijnt hun tweede single op 7” vinyl. Daarop is ook de Nederlandse soulzanger Jimi Bellmartin te horen. Jimi bestormde begin jaren ’70 met funky nummers als ‘So Fine’ en ‘Moviestar’ de hitlijsten en stond in Zuid-Amerika wekenlang no. 1. De afgelopen decennia toerde hij onder meer met Eric Burdon, Percy Sledge en Lou Rawls. Met de in 2005 verschenen cd ‘Dutch Rare Groove” staat Jimi in de spotlights met zijn oude soulwerk. Afgelopen jaren tourde hij langs de grote podia om samen met o.a. Oscar Harris, Peter Smidt en Louis Debeij de meest funky en soulvolle Nederlandse hits van de jaren ’70 ten gehore te brengen, met succes!

Eind januari 2008 verschijnt ‘Sniffin’ & Snatchin’, het debuutalbum van The Soul Snatchers, wereldwijd op het Social Beats label. Een twaalftal korte maar krachtige soul liedjes – waar de oude sixties sound vanaf spat – zorgt voor een album met een echte LP lengte. Niet voor niets wordt het album, dat voornamelijk eigen werk bevat, dan ook op knisperend vinyl uitgebracht.

Halverwege 2009 brengt de band de veel op radio gedraaide single ‘Good & Plenty’ uit, met op de flipside ‘Soul to Soul’ ft. Jimi Bellmartin.

Scratch My Itch

TheSoulSnatchersScratchMyItchNu is daar dan het tweede volwaardige album van The Soul Snatchers, getiteld ‘Scratch My Itch’. Het album dat zal verschijnen in februari 2012 op Unique Records staat wederom bol van dansbare ’70’s funk, soulvolle vocalen, spetterende horns en gierende hammonds. Dat alles hier en daar overgoten met een ‘swampy’ New Orleans sausje maakt deze plaat tot een uiterst gevarieerd album waar de veelzijdigheid van The Soul Snatchers vanaf spat!

Soul Revue Live

Live brengen The Soul Snatchers een anderhalf uur durende spetterende show. Tijdens deze show worden hammond en blazers instrumentals afgewisseld door vocale songs, gebracht door diverse vocalisten. Dit alles geïnspireerd op de authentieke Soul Revues zoals die in de jaren ‘60 werden gebracht door legendarische labels als Stax en Motown. De afgelopen jaren waren de The Soul Snatchers een graag geziene gast op festivals en in clubs in o.a. de UK, Spanje, België, Duitsland, Turkije en natuurlijk in het eigen Nederland.