Al jaren had ik de ambitie om echt Hammond te leren spelen. De stijl, de sound, het soleren, improviseren. Niet vanuit piano of keyboard, maar echt op basis van het hammond orgel met al zijn specifieke kenmerken en speelwijze.

De techniek van het hammond orgel bespelen is heel specifiek en waar vind je nu een echt goede docent/coach om je daarin te kunnen bekwamen? Nou, bij Frank en Hammondlessons.com! Techniek, timing, opvatting en stapsgewijs ‘vrij worden’ in je solo’s en improvisaties, dat is waar Frank je vanuit zijn ervaring en eigen stijl in kan begeleiden. ‘Een goede solo is zoveel meer dan alleen maar snel veel noten spelen.’

Met als basis de blues, maar toepasbaar in elke andere stijl: funk, soul, rock, pop, noem maar op.

De lessen zijn heel prettig, duidelijke bladmuziek en video’s om zelf te oefenen, dat maakt het echt uniek. Daarbij is Frank zelf ook een zeer prettig en geduldig persoon die je het vertrouwen geeft om te groeien. Een voorrecht om les te krijgen van zijn niveau. Ik kan in ieder geval jaren vooruit en kan het iedereen aanraden die de liefde voor het Hammond orgel deelt of wil ontdekken!

0