Custom Mojo Cabinet


DOWNLOAD

De perfecte zgn. clonewheel is voor elke organist iets anders, omdat iedereen nu eenmaal zijn eigen wensen, smaak en voorkeuren heeft. Voor mij is prioriteit nummer 1 de klank en in die categorie is de Mojo de uitblinker. Sinds ik hem een paar jaar geleden kocht, ben ik erg blij met het geluid en heb ik tot op de dag van vandaag nooit getwijfeld en ben ik nooit in de verleiding geweest een ander merk aan te schaffen, ook al is er een gezonde competitie gaande. Alle clonewheels worden beter, wat goed is voor ons allemaal!

Hoewel het geen prioriteit zou moeten zijn, zijn looks ook belangrijk. Ik hou van het vintage uiterlijk van de Mojo, MAAR als organist ben je altijd op zoek naar de perfecte combinatie van geluid, uiterlijk, draagbaarheid en ongeveer 2 jaar geleden (denk ik) werd ik gecontacteerd door Roland de Schutter, een Belg die een B3-achtige kast voor de Mojo had ontworpen. Ik zocht hem op en ik was echt positief verrast door zijn professionele ontwerp. Hij had tekeningen en die mocht ik hebben. Kortom, een paar maanden later had ik er ook een. Ik kocht de poten en de rest van het hout dat ik nodig had om hem te laten bouwen. Ik vond een bereidwillige tech in Martin van den Broek. De plannen die Roland me had gegeven waren perfecte computertekeningen met alle benodigde details en foto’s van het bouwproces. Het enige wat Roland niet had gemaakt, was een inklapbaar onderstel, simpelweg omdat Roland deze zelf niet nodig had. Met een paar kleine aanpassingen door Martin veranderde mijn onderstel in een inklapbaar onderstel.

Om een ‚Äč‚Äčlang verhaal een beetje korter te maken: vanaf het moment dat ik de podia op ging met dit prachtige ontwerp en videos maakte ontving ik heel veel e-mails en berichten van mensen die me vroegen om de tekeningen die door Roland beschikbaar werden gesteld (GRATIS). Ik ben hier natuurlijk dankbaar om en blij dat ik deze met jullie kan delen.

Ik besloot om de bestanden hier op mijn website te plaatsen, zodat mensen ze kunnen downloaden en doen wat ik deed: een tech vinden die bereid is om hem te bouwen.

Special thanks to Roland de Schutter!

https://www.youtube.com/watch?v=fWJiF5j2iXghttps://www.youtube.com/watch?v=LAmFyxRb1gc