Biografie

Frank Montis groeide op in een muziekminnende familie en werd al op jonge leeftijd blootgesteld aan de klanken, groove en het gevoel van het Hammondorgel. Zijn vader kocht alle albums van organisten als Jimmy Smith, Jimmy McGriff en Jack McDuff. Eenmaal besmet met de Hammond-koorts koos Frank er als kind steeds vaker voor zijn vrije tijd door te brengen achter het door zijn vader aangeschafte Hammond B3 orgel.

Op zijn 19e koos Frank definitief voor het leven van musicus en ging geïmproviseerde muziek studeren aan het conservatorium van Tilburg. Na een aantal jaar als sessiemuzikant en met een eigen pianotrio door het hele land op te treden werd Frank door de Nederlandse Nu-Jazz formatie The Jazzinva
ders gevraagd om Hammond en lead vocals op te nemen voor de track Day By Day.

Ondertussen werkte Frank op de achtergrond aan zijn eigen repertoire wat voornamelijk bestond uit jazzy popsongs. Door zijn samenwerking met The Jazzinvaders leerde hij saxofonist Rolf Delfos kennen waarmee hij in 2010 de formatie DelMontis oprichtte. Naast DelMontis speelde Frank bij The Soul Snatchers en Laura Vane & The Vipertones met de Britse funk- en soulzangeres Laura Vane die een aantal albums uitbrachten met Frank op vintage keys en Hammond orgel.

In september 2011 kwam DelMontis met een debuutalbum naar buiten, getiteld ‘Straightforward Fascination”, met de songs, vocalen en toetsen van Frank Montis. De titeltrack werd versterkt door een vocale bijdrage van Laura Vane die samen met Frank de tekst schreef.

Begin 2014 werd Frank als toetsenist en componist benaderd door de bekende formatie Gare Du Nord om de gelederen te versterken waarmee hij tot op heden samenwerkt en tourt.

Daarnaast werkt hij aan een groovy orgel repertoire met zijn trio Organ Tonation, in samenwerking met gitarist Aron Raams (Gare Du Nord) en drummer Lean Robbemont (Alain Clark).

Sinds 2016 speelt hij in het trio Montis, Goudsmit en Directie, met gitarist Anton Goudsmit en drummer Cyril Directie.